Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο glyptothiki.gr,

Σκοπός αυτού του ιστότοπου είναι η καταγραφή και παρουσίαση έργων νεοελληνικής γλυπτικής.
Το αρχείο έργων του glyptothiki.gr περιλαμβάνει περισσότερα απο 1400 έργα, φιλοτεχνημένα από 400 και πλέον γλύπτες και γλύπτριες , και καλύπτει χρονικά σχεδόν όλες τις περιόδους της νεοελληνικής γλυπτικής από το 1833 μέχρι τις ημέρες μας.
Σχεδόν όλα τα έργα έχουν δημοσιευτεί στο ιστολόγιο "ΓΛΥΠΤΟΘΗΚΗ".
Η καταγραφή των έργων στο ιστολόγιο αυτό είναι ο καρπός μίας τετράχρονης, σε καθημερινή βάση, ερασιτεχνικής εργασίας, έχοντας κίνητρο την αγάπη μου, και μόνο προς τη γλυπτική.
O ιστότοπος σε καμία περίπτωση δεν επέχει θέση Ιστορίας της νεοελληνικής γλυπτικής, ούτε ασκεί κριτική επί των έργων και των δημιουργών τους. Παρουσιάζει τα έργα όπως αυτά υπήρχαν την εκάστοτε στιγμή φωτογράφησής τους.
Ο κύριος όγκος του αρχείου αφορά σε έργα που είναι τοποθετημένα στο δημόσιο χώρο της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας. Έχουν περιληφθεί και πολλά άλλα έργα από άλλες τοποθεσίες της Ελλάδας, των οποίων οι φωτογραφίες τους είναι προσφορά φίλων της Γλυπτοθήκης.
Ο ιστότοπος, παράλληλα με την καταγραφή έργων του δημόσιου χώρου, παρακολουθεί ,όταν αυτό είναι εφικτό, και δημοσιεύει την παρουσίαση έργων από περιοδικές εκθέσεις των καλλιτεχνών, μία διαδικασία που είναι σε διαρκή εξέλιξη.
Οι επισκέπτες της Γλυπτοθήκης παρακαλούνται να κρίνουν με επιείκεια τις ελλείψεις, για τις οποίες καμία αμφιβολία δεν έχω, ότι υπάρχουν.

Καλή πλοήγηση

Βερνάρδος-Χρήστος Βολογιάννης

Φεβρουάριος 2011

 

Μενού

Copyright © 2013 by Glyptothiki.gr. All Rights Reserved. Site Developed by NKSolutions