Λημναίος Αθανάσιος - Limneos Athanasios ( έργα 2 )

Έργα Βιογραφικό Δημοσιεύσεις Κριτικές  Δεσμός έργου: Url
Λημναίος Αθανάσιος/270220092681.jpg  
   

Προτομή Χρήστου Τσούντα ( 1857 - 1934 )

Θέση : Προθάλαμος Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθήνας

Γλύπτης : Αθανάσιος Λημναίος ( 1908 - 1977 )

 
   
Λημναίος Αθανάσιος/limnaios.jpg
 
 
 

 

Κατηγορίες : Συλλογές | Αχρονολόγητα

 
 Δεσμός έργου: Url
Λημναίος Αθανάσιος/081220077251.jpg  Από τη βάση :

 

ΕΙΣ
ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
ΠΕΣΟΝΤΑΣ

Πολεμιστής

Έτος : 1940

Θέση : Στρ/χου Καραϊσκάκη ( Χαιδάρι )

Γλύπτης : Αθανάσιος Λημναίος ( 1908 - 1977 )

 

Κατηγορίες : Δημόσιος χώρος | Χαϊδάρι | 1940-1949

 

Θερμή 1908 - Αθήνα 1977
Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. έχοντας καθηγητή τον Κ. Δημητριάδη, του οποίου χρημάτισε και βοηθός.Μετά το θάνατο του δασκάλου του αποτελείωσε ορισμένα έργα τα οποία δεν είχαν ολοκληρωθεί.
Με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι, όπου ειδικεύτηκε στην τέχνη του μεταλλικού ανάγλυφου.
Ανοιξε εργαστήρι στο Παγκράτι και ασχολήθηκε με προτομές, αγάλματα και μνημειακές συνθέσεις. Το στυλ του είναι ρεαλιστικό, δε λείπουν όμως κάποιες ιδεαλιστικές διαθέσεις που φίνονται φανερές κυρίως στην προσπάθειά του να αποκτήσει η πλαστική του φόρμα ήθος και ευγένεια.
Έργα του υπάρχουν στην Αρχαιολογική Εταιρεία, στο Ασκληπιείο Βούλας, στην Τράπεζα Ελλάδας, στο ξενοδοχείο Μεγάλης Βρετανίας, σε ιδιωτικές συλλογές και σε δημίσιους χώρους. Έργα του είναι οι προτομές Κ. Δημητριάδη, Γ. Ιακωβίδη, Πατριάρχη Αθηναγόρα, Ελευθερίου Βενιζέλου, Γ. Οικονόμου, Χ. Τούντα, Ι. Θεοδωρακόπουλου, Θ. Πετρακόπουλου, του πατέρα του Στρατή Λημναίου κ. α.
Στους ανδριάντες του ξεχωριστή θέση κατέχουν οι έφιπποι ανδριάντες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και Γεωργίου Καραισκάκη.
Μνημειακές συνθέσεις : Η Γυναίκα της Πίνδου, η λέαινα στο μνημείο Αυστραλών, Νεοζηλανδών και Καναδών που έπεσαν στην Ελλάδα και βρίσκεται στο Πεδίο Άρεως, ο Πολεμιστής του 1940 κ.α Ελεύθερα γλυπτά του : η Στοργή, το Κορίτσι με το περιστέρι, Καρτερική πορεία, Θεριστές κ.α.
Πήρε μέρος σε πολλές Πανελλήνιες εκθέσεις, αλλά και στο εξωτερικό σε ομαδικές. Ήταν μέλος του Κ.Ε.Ε. και αντιπρόεδρός του τα έτη 1964-1966.

Πηγή : Προκόπης Παπάλας ¨Τα γλυπτά της Λέσβου".

Δημοσιεύσεις :

 

 

 
 

 

 

 

Μεγιστοποίηση

 

Copyright © 2011 by Glyptothiki.gr. All Rights Reserved. Site Developed by NKSolutions